понеділок , 29.04.2024

У Косові водій скутера за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Косівський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

скутер

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 20 лютого 2023 року у селищі Кути Косівського району. Ввечері, близько 22:00, на вулиці Косівській працівники поліції зупинили водія скутера “LETS Suzuki”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, порушення мови та порушення координації рухів.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу та у медичному закладів керманич відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій скутера не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Косівський районний суд постановив водія скутера “LETS Suzuki” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також –
На Прикарпатті чоловіка на смерть розчавило мікроавтобусом