неділя , 28.04.2024

У Калуші водій ВАЗу за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

водій за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 30 квітня 2023 року у селі Боднарів Калуського району. Ввечері, близько 22:45, на вулиці Галицькій працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 211440”.

Під час перевірки документі правоохоронці помітили у керманича ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився у медичному закладі у встановленому законом порядку. Результат – 0,69 проміле алкоголю, що суттєво вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Але належних висновків із отриманого покарання за ч. 1 ст. 130 КУпАП не зробив і знову сів п’яним за кермо.

Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судові засідання водій ВАЗу двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 211440” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
Жителька Долини шукала “підробіток” і втратила 40000 гривень