четвер , 02.05.2024

У Калуші водій “Шкоди” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 22 квітня 2023 року у селі Тужилів Калуського району. На вулиці Лесі Українки працівники поліції зупинили водія автомобіля “Шкода Октавія”. Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, нечітка вимова, порушення координації рухів тощо.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу та у медичному закладі керманич “Шкоди” відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Шкоди” визнав свою провину, розкаявся у вчиненому та просив суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Шкода Октавія” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також –
На Івано-Франківщині зіткнулися “Рено” і “Шкода”: шестеро людей травмовано