субота , 27.04.2024

У Калуші водій “Лади Калини” отримав 40800 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року сів за кермо автомобіля, будучи позбавленим права керування транспортними засобами. При цьому чоловік ще й був нетверезий.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 9 травня 2023 року у місті Калуші. Ввечері, близько 18:00, на вулиці Б. Хмельницького працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 111930” (“Лада Калина”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі керманич відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказане порушення вчинено повторно впродовж року. Тому на водія “Калини” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Також на нього склали адміністративний протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження.

У судове засідання водій “Калини” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 111930” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 5 років. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також –
На Прикарпатті водій “Ніссану” в’їхав у дерево. Пасажирка загинула