четвер , 02.05.2024

У Калуші водій “Фіату” за п’яну їзду отримав 34000 гривень штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані сп’яніння.

водій за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 13 квітня 2023 року у місті Калуші. В обідню пору, близько 15:00, на вулиці Січових Стрільців працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фіат Дукато”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння: порушення мови, порушення координації рухів, розширені зіниці, які не реагують на світло.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння керманич відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання водій “Фіату” двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фіат Дукато” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також –
Понад два проміле: у Франківську водій “Рено” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу