четвер , 02.05.2024

У Калуші п’яний водій “Фольксвагена” скоїв ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду і при цьому повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, подія трапилася 20 травня 2023 року у місті Калуші. Ввечері, близько 22:00, на вулиці Сівецькій водій автомобіля “Фольксваген Гольф” під час руху заднім ходом проявив неуважність та допустив зіткнення з автомобілем “Мітсубісі Ланцер”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками. Водій “Фольксвагена” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі відмовився. Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Фольксвагена” визнав свою провину у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 2 ст. 130 КУпАП.

Пояснив, що ст. 122-4 КУпАП, тобто місця автопригоди не залишав. Після скоєння ДТП домовився з потерпілим водієм “Мітсубісі” про відшкодування збитків і після цього перемістив своє авто, аби розблокувати рух. Суддя прийняв до уваги ці пояснення.

Дослідивши матеріали справи, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки без оплатного вилучення транспортного засобу.

Читайте також –
Поліція затримала винуватця ДТП, який вивіз тіло загиблого на об’їзну Коломиї