неділя , 28.04.2024

У Городенці водій “Ауді” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Городенківський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

водій за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, аварія трапилася 7 червня 2023 року на автодорозі між селом Вільхівці та селищем Чернелиця. Близько другої години ночі водій автомобіля “Ауді А6” не виконав законної вимоги поліцейських про зупинку, не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Ауді” перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – позитивний.

На порушника склали адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 122-2 КУпАП (невиконання водіями законної вимоги поліцейського про зупинку), за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій направив клопотання про закриття провадження у зв’язку з відсутністю складу порушень. Мовляв, поліцейські його переслідували із порушенням правил переслідування і у поліцейських не було причин для проведення огляду на стан сп’яніння.

Втім, незважаючи на це заперечення, суд прийшов до висновку, що провина водія доведена матеріалами справи в повному обсязі.

Дослідивши матеріали справи, Городенківський районний суд постановив водія автомобіля “Ауді А6” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а саме за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також –
У Богородчанах внаслідок ДТП загинув пішохід