субота , 04.05.2024

У Франківську водій “Рено Кенго” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 3 березня 2023 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 21:00, на вулиці Василіянок водій автомобіля “Рено Кенго” проявив неуважність та допустив наїзд на припаркований автомобіль “Форд Фокус”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення залишив місце події і, як згодом, виявилося, перебував у стані алкогольного сп’яніння.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження.

У судовому засіданні водій “Рено Кенго” не визнав своєї провини, втім, незважаючи на його заперечення, суд прийшов до висновку, що провина порушника повністю доводиться матеріалами справи.

Відтак, у підсумку Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Рено Кенго”  визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Порушник не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу, однак безуспішно – Апеляційний суд відхилив її, залишивши постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також –
У Коломиї водій “Опеля” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу