понеділок , 29.04.2024

У Франківську водій “Опеля” за п’яну їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

авто суд

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 25 лютого 2023 року у місті Івано-Франківську. Близько 16:40 на вулиці Мазепи патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Опель Вектра”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння: звужені зіниці, які не реагують на світло, тремтіння пальців рук, зміна кольору шкіри обличчя.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху. Кількома місяцями раніше цей кермувальник уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Також на водія “Опеля” склали адміністративний протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Опеля” не з’явився, хоча неодноразово повідомлявся про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Опель Вектра” визнати винним у вчиненні порушень ч. 5 ст. 126 КУпАП та ч. 3 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років і з конфіскацією транспортного засобу, який є у власності порушника. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також –
Вийшов з машини і пив пиво: у Снятині водій “Газелі” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу