субота , 27.04.2024

У Франківську водій “Опеля” отримав 40800 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року сів за кермо у нетверезому стані, будучи позбавленим права керування транспортними засобами.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 8 квітня 2023 року у селі Крихівці Івано-Франківської територіальної громади. Патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Опель Вектра”, керманич мав явні ознаки наркотичного сп’яніння: розширені зіниці очей, які не реагують на світло, неприродна блідість, поведінка, що не відповідає обстановці.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, але висновків з отриманого покарання за ч. 1 ст. 130 КУпАП так і не зробив. Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Також на водія “Опеля” склали адміністративний протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу. У судові засідання водій “Опеля” двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Опель Вектра” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 5 років.

Читайте також –
Стайлінг для волосся: як обрати і де купити