четвер , 02.05.2024

У Франківську водій “Лексуса” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Lexus LS

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 27 березня 2023 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 23:00, на вулиці Миколайчука водій автомобіля “Lexus LS”, виїжджаючи з другорядної дороги проявив неуважність та не надав переваги водієві автомобіля “Skoda Octavia”, який рухався головною дорогою. Внаслідок цього відбулося зіткнення транспортних засобів.

Винуватець аварії залишив місце події і, як згодом виявилося, перебував у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився у медичному закладі. Висновок лікаря-нарколога позитивний.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. Водій “Лексусу” у судові засідання двічі не прибув, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Lexus LS” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також – 
Вибираємо автообігрівачі Лунфей