понеділок , 29.04.2024

У Драгомирчанах дві жінки побилися з працівником обленерго, який приїхав відключати світло

У Драгомирчанах Івано-Франківської громади конфлікт двох жінок з бригадою Прикарпаттяобленерго, яка відключала їм світло, переріс у бійку.

бійка обленерго

Підприємство пояснило дії працівників і повідомило, що подає заяву в поліцію за фактом крадіжки електроенергії, повідомляє прес-служба компанії.

В мережі поширюється відео конфлікту, на якому дві жінки не дають працівникам Обленерго відключити світло від їхнього будинку. Ексцес відбувається на одній із вулиць села Драгомирчани у приватному житловому секторі.

Енергетики кажуть, що працівники виконують роботи з відключення споживача, який самовільно підключився до мережі. А на відео показана нарізка конфлікту, що виник між енергетиками та двома мешканками будинку: “Відео в мережу викладене вчора ввечері, 5 грудня, від нещодавно створеного акаунту з несправжнім фото. У дописі викладена «склейка» з кількох уривків відео”.

В Обленерго повідомили, що мешканки будинку тривалий час не сплачували рахунки за світло і не допускали контролера до лічильника. Останній раз контролер зняв показник у січні 2020 року.

26 грудня 2022 року споживача попередили про припинення електропостачання. Оскільки реакції не було, 4 квітня 2023 року за вказаною адресою електропостачання було припинено.

Однак мешканці будинку самостійно під’єдналися до джерела живлення і використовували енергоресурси безкоштовно. “Цей факт було виявлено. Бригада служби обслуговування споживачів філії «Центральна», отримавши наряд на проведення робіт, не заходячи на приватну територію споживача, здійснила вимкнення на опорі. При цьому споживачки всіляко перешкоджали роботі працівників обленерго, провокували, ображали нецензурною лексикою”, – повідомляють в компанії.

Прикарпаттяобленерго звертається з позовною заявою до правоохоронних органів – за фактом несанкціонованого споживання, тобто крадіжки, електроенергії.

Читайте також –
За пограбування співмешканки житель Прикарпаття отримав 7 років тюрми