неділя , 05.05.2024

У Долинській громаді п’яний водій ВАЗу заїхав у кювет. Як покарали порушника?

Долинський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, аварія трапилася 5 червня 2023 року у селі Тяпче Долинської громади. Вранці, близько 10:45, на вулиці Незалежності водій автомобіля “ВАЗ 21099” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням, з’їхав у кювет та допустив перекидання транспортного засобу.

У результаті ДТП автомобіль отримав механічні пошкодження. Водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння – 2,11 проміле, що майже в 11 разів більше допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу. У судовому засіданні водій “ВАЗу” визнав свою провину у керуванні транспортним засобом у нетверезому стані та не визнав своєї провини у вчиненні ДТП – пояснив, що пошкодив лише свій автомобіль, нікому іншому збитків не було завдано.

Дослідивши матеріали, Долинський районний суд постановив закрити провадження у справі за ст. 124 КУпАП у зв’язку з відсутністю складу порушення.

А також суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21099” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також –
Чутливе виконання колядки «Пречистая Діва Сина породила» від Крістіни Присяжнюк разом із сином: відео