вівторок , 30.04.2024

У Долині водій “Жигулів” отримав 40800 гривень штрафу

Долинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем, будучи позбавленим такого права.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 10 липня 2023 року у селі Гошів Долинської міської громади. Близько другої години ночі на вулиці Монастирській працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”), який порушив вимоги комендантської години.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, почервоніння очей, порушення координації рухів.

Від проходження огляду на стан сп’яніння керманич відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під дією лікарських препаратів).  Також на водія “Жигулів” склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, яка не має такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судові засідання водій ВАЗу двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Долинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 40800 гривень.

Суд не позбавив порушника права керування транспортними засобами, оскільки керманич ВАЗу ніколи не отримував водійського посвідчення.

Читайте також –
Ноутбук Lenovo: який вибрати і де купити?