четвер , 02.05.2024

У Долині водій “Фольксвагена” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Долинський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер, алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 12 березня 2023 року у селі Мала Тур’я Долинської міської громади.

Ввечері, близько 23:50, водій автомобіля “Фольксваген Пассат” не вибрав безпечної швидкості руху, не зреагував на зміну дорожньої обстановки та допустив наїзд на паркан приватного обійстя.

У результаті ДТП транспортний засіб та паркан отримали пошкодження.

Водій на момент аварії перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 2,11 проміле алкоголю, що в 10 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Фольксвагена” не з’явився, але через адвоката направив на адресу суду клопотання про визнання своєї провини.

Дослідивши матеріали справи, Долинський районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Порушник водійського посвідчення не отримував, тому суд не позбавив його права керування транспортними засобами.

Читайте також –
Автосервіс “ЕЛМОБ”: нові стандарти обслуговування та ремонту електромобілів