п’ятниця , 03.05.2024

У Долині п’яна водійка автомобіля “Хюндай” скоїла ДТП. Як покарали порушницю?

Долинський районний суд призначив покарання для водійки, яка у стані алкогольного сп’яніння скоїла дорожньо-транспортну пригоду.

жінка за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, аварія трапилася 27 квітня 2023 року у місті Долина. В обідню пору на вулиці Незалежності водійка автомобіля “Hyundai Terracan” не вибрала безпечної швидкості руху, не впоралася з керуванням та здійснила наїзд на шиферну огорожу.

У результаті ДТП було завдано матеріальних збитків. Водійка мала явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі відмовилася.

На порушницю склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судові засідання кермувальниця двічі не з’явилася, тому справу розглянули без її присутності.

Дослідивши матеріали, Долинський районний суд постановив водійку автомобіля “Hyundai Terracan” визнати винною у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також –
Ракетна атака на Львів: пошкоджено житлові будинки, є загиблий і поранені