неділя , 28.04.2024

У Бурштинській громаді п’яний водій “Форда” заїхав у кювет і отримав 17000 грн штрафу

Галицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 10 липня 2023 року у селі Коростовичі Бурштинської громади. Близько 15:00 на вулиці Центральній водій автомобіля “Форд Фієста” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

Керманич легковика мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу та у медичному закладі категорично відмовився.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження.

У судовому засіданні водій “Форда” не визнав своєї провини у вчиненні порушення ст. 124 КУпАП. Пояснив, що через поломку автомобіля з’їхав у кювет. Нікому ніяких збитків не було завдано. Та й зрештою, пошкоджень навіть не отримав власний автомобіль.

У вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП водій визнав свою провину частково. Пояснив, що керував автомобілем тверезий. Після поломки авто і з’їзду у кювет сильно засмутився, тому випив 0,25 л горілки. Від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився, оскільки вживав алкоголь, про що й повідомив поліцейським.

Дослідивши матеріали справи, Галицький районний суд постановив закрити провадження щодо водія автомобіля “Форд Фієста” за ст. 124 КУпАП у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення.

Водночас суд також постановив водія автомобіля “Форд Фієста” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також –
Які види японської груші приживаються найкраще в Україні?