неділя , 28.04.2024

У Болехові водій “Форда” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Болехівський міський суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, аварія трапилася 25 березня 2023 року у місті Болехові. Ввечері, близько 17:30, на вулиці І. Франка водій автомобіля “Форд Фокус” не врахував дорожньої обстановки, не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з автомобілем “Фольксваген Кадді”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Форда” перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння – 2,30 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Форда” визнав свою провину та просив при призначенні покарання не позбавляти його водійського посвідчення, оскільки він є волонтером та постійно перевозить допомогу військовим.

Втім, суд не прийняв до уваги такі аргументи, мотивуючи тим, що скоєння ДТП при 2,3 проміле алкоголю – це порушення, яке має високу ступінь суспільної небезпеки.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Болехівський міський суд постановив водія автомобіля “Форд Фокус” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також –
На Франківщині шукають зловмисників, які врізалися в газопровід “Укрнафти”