середа , 08.05.2024

Просування сайтів у пошукових системах: чому це важливо?

Хороше позиціонування у пошукових системах сприяє збільшенню відвідуваності сайту, а відповідно і збільшення кількості продажів, якщо це йдеться, наприклад, про сайти комерційного спрямування.

СЕО просування

Тому просування у пошукових системах є вкрай важливим напрямом розвитку аудиторії сайту.

Основні джерела трафіку

Нагадаємо, основними джерелами трафіку є:
1. Прямий трафік – це прямі заходи на сайт.
2. Пошуковий трафік, по іншому його ще називають органічний трафік – це переходи на сайт через пошукові системи.
3. Соціальний трафік – це переходи на сайт через соціальні мережі (Фейсбук, ТікТок, Телеграм і т. д.).
4. Реферальний трафік – це переходи на сайт за посиланням з інших сторонніх ресурсів.

Найбільш цінними є прямий трафік і пошуковий. Тому уже в процесі створення сайту потрібно задумуватися над тим, як подружитися з пошуковими системами. Структура сайту, навігація, швидкість завантаження тощо –  усе це впливає на видачу у Google.

Тому якість створення веб-сторінки має важливе значення і на цьому не варто економити – слід звертатися до хороших спеціалістів, які виконають свою роботу на хорошу рівні і запропонують вам якісно зроблений сайт.

Чи можна сайт просувати самостійно?

Кожен хоче зекономити якомога більше грошей. Тому після створення сайту у його власника виникає цілком логічне запитання: а чи можна самостійно просувати свою веб-сторінку у пошукових системах?

Відповідь: можна, але нема гарантій, що досягнете потрібного результату.

Для просування сайту у пошуковику потрібні насамперед дві основні речі: теоретичні знання в області SEO (оптимізація сайтів під пошукові системи) і набір інструментів для SEO-аналізу сайту.

Зі знаннями простіше: в Інтернеті у відкритих джерелах є вдосталь порад по темі SEO-просування. Тож не тільки можна, але і обов’язково варто усе це прочитати та взяти на озброєння.

Проте одних тільки знань для підняття сайту у ТОП виявиться замало і це буде відчутно уже на першому етапі. Адже для оптимізації сайту спочатку потрібно провести його аналіз, а доступ до інструментів SEO-аналізу платний і коштує він чималі гроші.

Платити за платні сервіси аби просувати тільки свій сайт нема сенсу, а самостійно намагатися просувати веб-сторінку без її повного аналізу – це значить працювати наосліп і в таких випадках результат або буде, або його не буде. А якщо буде, то на нього доведеться чекати дуже довго.

Тому краще все ж таки звернутися до спеціалістів, які цим займаються професійно, маючи відповідні знання та інструменти. Оптимізатори проведуть аудит сайту і після цього почнуть просувати сайт за підібраними ключовими словами.

Терміни просування

Зазвичай, для того щоб вивести сайт у ТОПи, потрібно близько шести місяців. А перші позитивні результати будуть помітні уже через два місяці просування.

Втім, ці терміни досить відносні, адже багато чого залежить від висоти тої планки, яку ставить замовник. Та й, зрештою, час є дуже важливим критерієм у рейтингах Google. Так, щойно створений сайт важче просувати, ніж той, що уже має хоча б 2-3 роки.

Отож, для того, щоб отримати гарантований позитивний результат, потрібно скористатися допомогою фахівців в галузі SEO-просування.

Після того як сайт піднявся у ТОПи надалі, використовуючи свої знання в області SEO, уже можна самостійно підтримувати його для того, щоб він там тримався якомога довше.