п’ятниця , 03.05.2024

Понад 2 проміле: у Рожнятові водій “Шкоди” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Рожнятівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкотестер

Як зазначається у судових матеріалах, порушення було зафіксовано 26 травня 2023 року у селі Петранка Рожнятівської селищної громади. Вночі, близько 00:30, на вулиці Грушевського працівники поліції зупинили водія автомобіля “Шкода Октавія”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Драгер показав 2,08 проміле алкоголю, що в 10 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного або іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Протокол направили для розгляду у Рожнятівський районний суд. У судове засідання водій “Шкода” не з’явився, хоча шляхом надсилання судової повістки був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Рожнятівський районний суд постановив водія автомобіля “Шкода Октавія” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також – 
Франківські спецпризначенці під Авдіївкою спалили за раз три машини окупантів (ВІДЕО)