середа , 01.05.2024

Понад 2 проміле: у Болехові водій “Шкоди” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Болехівський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 25 березня 2023 року у місті Болехові. Ввечері, близько 21:20, на вулиці Лисовицькій водій автомобіля “Шкода Октавія” керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Результат огляду на стан сп’яніння – 2,5 проміле, що майже в 13 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Шкоди” не визнав своєї провини.

Пояснив, що зупинився на дорозі, бо жінка, повз якої він проїжджав, упала з велосипеду. Керманич “Шкоди” стверджував, що ніякої ДТП не було, жінка сама впала, але чоловік, який проходив поруч вирішив, що трапилася автопригода, та почав сваритися. Аби уникнути конфлікту водій залишив авто, пішов додому і там для зняття стресу випив пляшку горілки. Свідок тим часом викликав поліцію. Тобто водій “Шкоди” стверджував, що керував автомобілем тверезий, а алкоголь вживав уже після зупинки.

Правоохоронці прибули на місце події, дійшли висновку, що ДТП справді не було, але склали на водія протокол за нетверезу їзду.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що водій автомобіля “Шкода Октавія” таки вчинив порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Керманич “Шкоди” не погодився із цим рішенням та подав апеляційну скаргу, однак безуспішно – апеляційний суд постанову суду першої інстанції залишив без змін.

Читайте також –
У Верховинському районі горіла пилорама