середа , 01.05.2024

Майже три проміле: у Верховині водій “Тойоти” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Верховинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 25 червня 2023 року у смт. Верховина. Вранці, близько 09:30, на вулиці Грушевського працівники поліції зупинили водія автомобіля “Toyota Yaris”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат позитивний – драгер показав 2,84 проміле алкоголю, що в 14 разів більше допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під дією лікарських препаратів).

У судове засідання водій “Тойоти” не з’явився, але подав до суду заяву про розгляд справи за його відсутності та про визнання вини.

Дослідивши матеріали, Верховинський районний суд постановив водія автомобіля “Toyota Yaris” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також –
Жіночий вібратор: як вибрати найкращу інтимну іграшку?