субота , 04.05.2024

Майже три проміле: у Тисмениці водій “Лади” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

п'яний водій

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 22 березня 2023 року у місті Тисмениці. Близько 13:50 на вулиці Галицькій працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2108” (“Лада”, “вісімка”). Причиною зупинки стало порушення Правил дорожнього руху.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат тесту виявився позитивним – 2,71 проміле алкоголю, що майже в 14 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Протокол направили для розгляду у Тисменицький районний суд. У судове засідання водій “Лади” не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Тисменицький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2108” визнати винним у вчиненні порушення частини 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
Декілька порад вибору стильної нічної сорочки