понеділок , 29.04.2024

Майже три проміле: у Коломиї водій квадроцикла за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

квадроцикл

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 2 травня 2023 року у місті Коломиї. На вулиці Карпатській працівники поліції зупинили водія квадрацикла “KAYO AU 125” через порушення правил дорожнього руху – чоловік керував транспортним засобом без мотошолому.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Драгер показав результат 2,72 проміле, що майже в 14 разів вище допустимої норми.

Водій з отриманим результатом погодився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Протокол направили для розгляду у Коломийський міськрайонний суд. У судовому засіданні водій квадроциклу визнав свою провину. Пояснив, що того дня випивав з друзями, а потім зателефонувала дружина і сказала, що треба забрати дитину з дитячого садка. Поїхав по дитину, але по дорозі його зупинили поліцейські за те, що був без мотошолома.

Дослідивши матеріали справи, Коломийський міськрайонний суд постановив водія квадроцикла “KAYO AU 125” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також –
СлотоКінг казино: особливості вибору ігрових автоматів