понеділок , 06.05.2024

Майже три проміле: на Снятинщині спіймали п’яного неповнолітнього за кермом “Жигулів”

Снятинський районний суд розгляду справу щодо неповнолітнього, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Жигулі

Як зазначається у судових матеріалах, порушення було зафіксовано 19 червня 2023 року у селі Красноставці колишнього Снятинського, а тепер Коломийського району.

Близько другої години ночі працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”).

За кермом автівки виявився неповнолітній, тож водійського посвідчення у нього звісно ж не було. До того ж у юнака були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу в установленому законом порядку.

Драгер показав результат 2,88 проміле, що в 14 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ч. 2 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка не має такого права) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного або іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Санкція ч. 1 ст. 130 КУпАП передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Але для осіб віком від 16 до 18 років, за відсутності обтяжуючих обставин, можна застосувати профілактичне покарання у вигляді попередження. Власне цю норму і використав суд, врахувавши матеріальні становище сім’ї порушника.

Отож, дослідивши матеріали справи, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні порушень ч. 2 ст. 126 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та застосував щодо нього захід впливу у вигляді попередження.

Читайте також –
За домашнє насильство над матір’ю житель Прикарпаття сидітиме у тюрмі