неділя , 28.04.2024

Майже 4 проміле: у Рогатині водій скутера за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Рогатинський районний суд призначив покарання для водія, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкотестер

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 5 червня 2023 у селі Верхня Липиця Рогатинської міської громади.

Ввечері, близько 21:00, на вулиці Шевченка працівники поліції зупинили водія скутера ArtisticSpec, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Драгер показав результат 3,71 проміле, що майже в 14 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом), а також за ч. 3 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою стосовно якої встановлено обмеження щодо керування транспортними засобами).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження.

Водій скутера у судове засідання не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Рогатинський районний суд постановив водія скутера ArtisticSpec визнати винним у вчиненні порушень ч. 3 ст. 126 КУпАП і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також –
Сиропи для коктейлів: склад, призначення та переваги