понеділок , 29.04.2024

Майстер з Прикарпаття бензопилою вирізав рекордну скульптуру зубра (ФОТО)

Майстер з карвінгу (художнього різьблення) Олег Пилип’юк з Білоберізки, що у Верховинському районі, вирізав з допомогою бензопили дерев’яну скульптуру лісового звіра заввишки 5 м 17 см.

скульптура зубра

Це вже друга рекордна скульптура майстра, який вміє вирізати з дерева бензопилою, пише заступник редактора газети “Верховинські вісті” Роман Клим.

Нагадаємо, рік тому Олег Пилип’юк вирізав оленя «зростом» 4 м 77 см в Ломачинському лісництві поблизу Сокирянів, а вже через рік подібна фігура постала в філії «Чернівецький лісгосп» Подільського офісу ДП «Ліси України», біля містечка Красноїльськ. Але вже не цієї благородної тварини, а зубра, на перший погляд, суворого і бойовитого.

“Нещодавно до мене звернувся директор Чернівецького лісгоспу Василь Хащевий, дещо з гумором запропонувавши «перемогти» оленя з Ломачинців, якого внесено в Національний реєстр Книги рекордів України як «найбільшу скульптуру, вирізану бензопилою», – розповів Олег Пилип’юк.

Майстер погодився і вибрав зубра – цих звірів розводять буковинські лісівники.

“Матеріалом для роботи стали вистояні дубові нарізані колоди, – продовжує Олег. – Робота тривала 16 днів, на деяких етапах допомагали лісівники. Використано 70 кг клею, на оленя пішло 30 кг. Чи не найважче було наростили зуброві боки. А коли скульптура набрала реальних обрисів, у голову «штрикла» думка встановити на карку тварини сову, щоб надати роботі композиційності і зробити її ще вищою”.

Наразі очікують приїзду експертів Національного реєстру Книги рекордів України, аби ті офіційно зафіксували досягнення – зараз це найвища дерев’яна скульптура, вирізана бензопилою.

найбільша скульптура

Читайте також –
Магазин ламп Svetilnikof: якісні і стильні прилади за доступними цінами