понеділок , 06.05.2024

Будинок з газобетону – переваги, недоліки, вартість

Газобетон (газоблок) стає все більш популярним матеріалом для будівництва. Це пояснюється властивостями даного матеріалу, високою швидкістю зведення фундаменту та інших стін, а також значно меншими витратами, ніж у випадку використання інших будівельних рішень.

будинок з газоблоків

Купити газоблоки можна в будівельному інтернет-магазині А.С.Будмаркет. Компанія пропонує великий вибір товарів у категорії газоблок Хмельницький за дуже доступними цінами.

Будівництво будинку з газобетону – переваги

Будинки з газобетону характеризуються дуже хорошою теплоізоляцією. Це пов’язано з тим, що газобетонні блоки мають високі теплоізоляційні властивості завдяки своїй пористій структурі та затриманому всередині повітря. Будинок з газобетону добре зберігає тепло взимку і не перегрівається влітку. Ще однією великою перевагою газобетону є легка обробка блоків і для цього достатньо використовувати найпростіші інструменти.

Для інвестора також важливо, що завдяки газобетону можна значно скоротити терміни будівництва. Великі розміри блоків дозволяють швидко зводити стіни, витрачається менше розчину, відтак стіни кладуться дуже швидко.Газобетон характеризується високою вогнестійкістю – він не нагрівається і не виділяє шкідливих речовин під час пожежі. Має високу морозостійкість, паропроникність, стійкість до цвілі та грибків, не містить токсичних речовин і навіть створює сприятливий мікроклімат у приміщеннях.

Чи є у будівництва з газобетону недоліки?

Перш за все, варто звернути увагу на професійне будівництво стін з газобетону. Слід підкреслити, що неправильно побудовані стіни з газобетону можуть промерзати. Містки тепла найчастіше з’являються вздовж стиків з’єднувальних блоків і навколо дверних і кухонних отворів. Тому такі місця потрібно робити вкрай акуратно і на всяк випадок можна використовувати додаткове утеплення.

Недоліком газобетону є високе водопоглинання, що є результатом пористої структури блоків. Якщо газобетон стане сильно насиченим, він втратить свої високі теплоізоляційні властивості.

Газобетон має занадто низьку міцність на стиск для великих будівель і багатоквартирних будинків, але якщо у планах побудувати будинок лише в кілька поверхів, міцність на стиск буде зразковою.

Певну незручність також може представляти необхідність бути дуже обережним при транспортуванні або переміщенні блоків, адже газобетон досить крихкий. З іншого боку, цей матеріал легко піддається обробці, що важливо при зведенні стін.

Зовнішні стіни з газобетону (газоблоків) потрібно штукатурити і фарбувати, але не слід забувати оновлювати їх кожні кілька років, щоб зберегти естетичність.

Скільки коштує побудувати будівлю з газобетону?

Газобетон не тільки дозволяє істотно прискорити будівництво будинку, але і скорочує витрати. Побудувати будинок з газобетону просто дешевше. Якщо звести одношарові стіни з газобетону, то вдасться витратити на 1 кв.м на 40% менше матеріалів, розчину, перемичок, утеплювачів і праці, ніж при будівництві з цегли. Не можна забувати і про фактор економії часу, адже будинок з газоблоків будується досить швидко.

Безсумнівно, газобетон – це матеріал, у якого переваг більше, ніж недоліків. Тому варто розглянути проекти будинків з газобетону, плануючи звести власне “гніздечко”.