неділя , 28.04.2024

У Рогатині громадянин Вірменії за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Рогатинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 23 січня 2023 року у селі Пуків Рогатинської міської громади. Ввечері, близько 23:40, працівники поліції зупинили водія автомобіля “BMW 320 D”, громадянина Вірменії.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився спочатку на місці зупинки транспортного засобу. Драгер показав 1,27 проміле, що в 6 разів вище допустимої норми.

Водій не погодився із цим результатом і тому після цього проводився іще повторний огляд у медичному закладі. Результат аналізу крові теж виявився позитивним – 1,09 проміле, що в 5 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні адвокат водія просив закрити провадження у справу за відсутністю складу порушення. Наполягав на тому, що зупинка транспортного засобу була незаконна, а також водій був позбавлений у повній можливості скористуватися своїми правами, а саме правом на участь адвоката та перекладача.

Втім, розглянувши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що провина водія доведена в повному обсязі. Відтак, Рогатинський районний суд постановив водія автомобіля “BMV 320 D” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із цим покарання і подав апеляційну скаргу, однак безуспішно. Апеляційний суд не задовільнив її, залишивши постанову суду першої інстанції без змін.

Нагадаємо, у Франківську нетверезий водій ВАЗу збив шлагбаум і отримав 17000 грн штрафу.