четвер , 09.05.2024

У Надвірній п’яний водій “Хонди” скоїв ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і при цьому скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 11 лютого 2023 року у місті Надвірна. Ввечері, близько 18:15, на вулиці Соборній водій автомобіля “Хонда” не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив наїзд на припаркований автомобіль “Фольксваген Гольф”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Хонди” перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 2,7 проміле, що в 13 разів вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Тому цього разу на нього склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

У судовому засіданні водій “Хонди” повністю визнав свою провину та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали, Надвірнянський районний суд постановив водія автомобіля “Хонда” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Нагадаємо, у Франківську водій автомобіля “Опель Вектра” за їзду у стані наркотичного сп’яніння отримав штраф у розмірі 51000 гривень з конфіскацією транспортного засобу.