понеділок , 06.05.2024

У Калуші водій-наркоман отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який системно порушував правила дорожнього руху, керуючи автомобілем у стані наркотичного сп’яніння.

конфіскація автоЯк зазначається у матеріалах справи, 8 лютого, 17 лютого і 20 лютого 2023 року у місті Калуші працівники поліції зупиняли водія автомобіля “BMW 525”. Щоразу під час зустрічі з поліцейськими керманич БМВ мав явні ознаки наркотичного сп’яніння – порушення координації рухів, зіниці очей, що не реагують на світло, поведінка, що не відповідає обстановці.

В усіх трьох випадках чоловік відмовився від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння.

Кількома місяцями раніше цей водій притягувався до відповідальності за ч. 3 ст. 130 КУпАП, тому в усіх трьох лютневих випадках на нього склали три адміністративні протоколи також за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння), а також склали протоколи за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права) і за ч. 1 ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги про зупинку).

У суді усі ці протоколи об’єднали в одну справу.

Водій БМВ у судові засідання не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали справи, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “BMW 525” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а саме за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років і з конфіскацією транспортного засобу, який є у власності порушника.

Нагадаємо, раніше ми писали про кодування від алкоголізму та наркоманії: наскільки це ефективно та де це можна зробити.