неділя , 28.04.2024

У Калуші водій “Мітсубісі” за їзду у стані сп’яніння отримав 51000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані наркотичного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 1 січня 2023 року у місті Калуші. Близько четвертої години ночі на вулиці Львівській працівники поліції зупинили водія автомобіля “Мітсубісі Ланцер”.

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки наркотичного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей же водій уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Також на порушника склали адміністративний протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторно впродовж року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

У судові засідання водій “Мітсубісі” двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Мітсубісі Ланцер” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а саме за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Нагадаємо, 10 листопада, на Прикарпатті внаслідок зіткнення з вантажівкою перекинувся автобус – п’ятеро людей отримали травми.