неділя , 05.05.2024

У Калуші водій “Альфа Ромео” за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 10 січня 2023 року у місті Калуші. Близько 12:00 на вулиці Грушевського працівники поліції зупинили водія автомобіля “Альфа Ромео”.

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки наркотичного сп’яніння: порушення мови, координації рухів, зіниці очей не реагували на світло.

Від проходження огляд на стан наркотичного сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказаний водій двічі впродовж року уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Альфа Ромео” двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Альфа Ромео” визнати винним у вчиненні порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Суд не конфіскував у порушника транспортний засіб, оскільки автомобіль “Альфа Ромео” належить іншій особі.

Нагадаємо, 2 листопада на Прикарпатті водій Камаза допустив зіткнення із легковим автомобілем, внаслідок чого травми отримали троє осіб.