понеділок , 29.04.2024

У Калуші спритна жінка “розширила” власний бізнес і кинула партнерів на 14 мільйонів гривень

На Прикарпатті направлено до суду обвинувальний акт щодо жінки, яка шахрайським способом заволоділа грошовими коштами на суму майже 14 млн грн.

гроші

Про це інформують у прес-службі Івано-Франківської обласної прокуратури.

“За процесуального керівництва Калуської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт щодо 47-річної мешканки міста Калуша за незаконне заволодіння грошовими коштами на суму майже 14 млн грн (ч. ч. 2, 4 ст.190 КК України)”. – йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що шахрайка, являючись фізичною особою-підприємцем, здійснювала роздрібну торгівлю одягом у спецiалiзованих магазинах на території міста Калуша.

Переслідуючи мету збагатитись за рахунок інших осіб, зловмисниця  розповсюдила неправдиву інформацію про розширення власного бізнесу, який потребував великих грошових вкладень. У подальшому на вказану пропозицію відгукнулися потерпілі, які погодилися позичати їй грошові кошти нібито на розвиток підприємницької діяльності.

Однак наміру використовувати їх за вказаним призначенням обвинувачена не мала, а шахрайським способом, зловживаючи довірою, заволоділа грошовими коштами 11 потерпілих на загальну суму 13 млн 918 тис. 534 грн., які використала на власні потреби.

За вчинене особі загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жителька Прикарпаття шукала додаткового заробітку і втратила 106000 гривень.