неділя , 19.05.2024

У Франківську водій автомобіля “Форд Транзит” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував транспортним засобом у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 25 березня 2023 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 21:30, на вулиці Грушевського працівники поліції зупинили водія автомобіля “Форд Транзит” за порушення правил паркування.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі водій відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому цього разу на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій мікроавтобуса своєї провини не визнав, пояснював, що не відмовлявся від проходження огляду на стан сп’яніння.

Однак, дослідивши матеріали справи, в тому числі і відеозаписи з нагрудних камер поліцейських, суддя прийшла до висновку, що провина водія доведена в повному обсязі. На відео зафіксовано, що водій погодився на місці зупинки пройти огляд на стан сп’яніння, але навмисно неправильно продував драгер, чим порушував інструкцію проходження такого огляду. Після кількох зауважень поліцейські розцінили дії водія як відмову від проходження огляду і склали на нього протокол.

Відтак, у підсумку Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Форд Транзит” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначила йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Водій не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу, однак безуспішно – Апеляційний суд іще раз розглянув справу і постанову суду першої інстанції залишив без змін.

Нагадаємо, у Франківську водій автомобіля “Опель Вектра” за їзду у стані наркотичного сп’яніння отримав штраф у розмірі 51000 гривень з конфіскацією транспортного засобу.