п’ятниця , 03.05.2024

У Франківську п’яний водій “Шкоди” в’їхав в електричну опору. Як покарали порушника?

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 29 січня 2023 року у селі Вовчинець Івано-Франківської міської ради. Близько другої години ночі на вулиці Вовчнецькій водій автомобіля “Шкода Октавія” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на електричну опору, внаслідок чого опора пошкодила огорожу.

У результаті ДТП транспортний засіб, електроопора та огорожа отримали ушкодження. Водій “Шкоди” перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 2,4 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу. У судове засідання водій “Шкоди” не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Шкода Октавія” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Нагадаємо, 6 листопада у селищі Брошнів-Осада внаслідок ДТП травмувався 11-річний велосипедист.