вівторок , 30.04.2024

У Долині водій “копійки” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Долинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкотестерЯк зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 4 березня 2023 року у селі Пшеничники Вигодської територіальної громади.

Ввечері, близько 23:15, на вулиці Шевченка водій працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2101” (“Жигулі”, “копійка”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу в установленому законом порядку. Результат позитивний – драгер показав 2,32 проміле алкоголю, що майже в 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Протокол направили для розгляду у Долинський районний суд. У судове засідання водій “копійки” не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Долинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2101” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Нагадаємо, нещодавно в Івано-Франківську запустили безкоштовний клуб для вивчення китайської мови.