неділя , 05.05.2024

У Долині водій “Форда” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Долинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 27 січня 2023 року у селі Якубів Долинської громади. Ввечері, близько 23:00, на вулиці Шевченка працівники поліції зупинили водія автомобіля “Форд Фокус”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння водій на місці зупини та у медичному закладі відмовився. Пояснив, що випив тільки “чуть-чуть”.

Кількома місяцями раніше цей же водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання водій “Форда” тричі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності. Дослідивши матеріали, Долинський районний суд постановив водія автомобіля “Форд Фокус” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Нагадаємо, раніше ми писали про кодування від наркоманії: наскільки це ефективно та де це можна зробити.