понеділок , 06.05.2024

У чому полягає своєрідність та характеристики нітрилових рукавичок?

Рукавички з нітрилу, як і вироби виготовлені з інших матеріалів, призначаються для захисту шкіри рук від небезпечного впливу зовнішніх факторів та інфікування хвороботворними бактеріями.

Порівнюючи нітрилові рукавички з вініловими та латексними аналогами, варто відзначити їх високу міцність, еластичність та повну гіпоалергенність.

Плюси нітрилових рукавичок

Ці захисні вироби з нітрилу мають величезний попит через серію своїх незаперечних переваг, таких як:

  • підвищена міцність і стійкість до механічних пошкоджень та проколів;
  • надійний захист рук від впливу агресивних хімічних речовин та шкідливих бактерій;
  • висока еластичність та здатність запам’ятовувати форму кисті;
  • забезпечення високої чутливості та свободи пальців.

Рукавички з нітрилу легко і швидко надягаються/знімаються, не розтягуються під час носіння і легко миються під водою, не пропускаючи вологу всередину.

Історія появи нітрилових рукавичок

Нітрилові рукавички виготовляються із синтетичного аналога натурального каучуку – нітрилу. Розроблена в 1900 році дана сировина масово почала випускатися під час Першої світової війни. Спочатку з цього матеріалу виготовляють шланги, ущільнювачі та інші гумові вироби й лише 1991 року з конвеєра зійшла перша партія рукавичок із нітрилу. Виходячи з історії своєї “еволюції” можна дійти висновку про відмінні характеристики цих засобів індивідуального захисту.

Сфера використання

Рукавички з нітрилу дуже популярні в багатьох галузях діяльності завдяки своїй міцності, еластичності, ергономічності та доступній вартості. Нітрилові ЗІЗ використовують у:

  1. Медицині. Їх одягають лікарі, медсестри, лаборанти та молодший медперсонал, щоб убезпечити себе від інфікування під час проведення різноманітних маніпуляцій. Матеріал виготовлення щільний, добре облягає зап’ястя, не ковзає та дозволяє міцно тримати в руках інструменти.
  2. Косметології. Попри свою високу міцність вироби зберігають максимальну чутливість пальців для найбільш точного виконання косметологічних процедур.
  3. Побуті. Вироби з нітрилу часто використовують під час садово-городніх робіт, при митті поверхонь агресивними мийними засобами, в ході ремонтних процесів, де використовуються лаки та фарби, розчинники та інші хімічні розчини.

На виробництвах застосовуються нітрилові рукавички підвищеної міцності, які несприйнятливі навіть до концентрованих кислотних розчинів. До того ж нітрил відмінно витримує низькі та високі температури та зможе захистити руки від попадання бризок розплавленого металу.

Сучасні виробники пропонують нітрилові рукавички у розмірах XS (extra small), S (small), M (medium), L (large), XL (extra large). Ці захисні вироби незамінні у багатьох сферах діяльності, а їх відмінні властивості та доступна ціна робить їх ще більш популярними.

Джерело: https://remhouse.info/