четвер , 09.05.2024

Смарт-приставка: як обрати і де купити?

Зараз фільми, шоу та спортивні трансляції в прямому ефірі стають все більш популярними.

Щоб усе це було доступно, слід звернутися в Інтернет-магазин leobox.ua, для придбання смарт ТВ приставки. По іншому її ще називають декодер цифрового телебачення. Там же також можна придбати й інші аксесуари для ТВ.

Яку приставку обрати?

Декодер інтернет-телебачення доступний у двох варіантах – IPTV (телебачення з Інтернет-протоколом) і OTT (Over The Top). Перший з перерахованих вище пристроїв передає телевізійний сигнал в широкосмугових мережах за протоколом IP. Тому він використовує закриті телекомунікаційні структури, надані користувачеві певним постачальником послуг. Придбання лише декодера недостатньо, щоб насолоджуватися розвагами, які пропонує телебачення в прямому ефірі через Інтернет.

Спочатку необхідно укласти договір з оператором мережі. Є й інше рішення – телебачення через інтернет з ОТТ-декодером. Ця опція – на відміну від IPVT – дає велику свободу дій. Процес передачі сигналу відбувається без участі будь-якого конкретного інтернет-провайдера. Послуги мережі може надавати будь-який оператор. З одним невеликим, але важливим застереженням – швидкість завантаження аудіовізуальних матеріалів не повинна бути менше 8 Мб/с.

Функції смарт-приставок

Варто звернути увагу на те, що сучасні смарт приставки збагачені рядом різноманітних зручностей. Багато моделей мають, крім іншого, функцію Time Shift, яка дозволяє зупиняти та перемотувати матеріал, що перебуває в перегляді. Можна будь-коли повернутися до голу, забитого збірною, або забутої сцени з фільму.

Буває, що людина не встигла подивитися черговий випуск улюбленого серіалу. Тоді на допомогу приходить сервіс CatchUP, за допомогою якого можна дивитися випуски програми до семи днів тому.

Як налаштувати телевізор і пульт з декодером?

Спочатку слід підключити декодер до телевізора за допомогою кабелів, що входять у комплект. Потім треба увімкнути ресивер, увійти у налаштування з головного меню та вибрати опцію прийому каналів із зовнішнього джерела.

Далі слід перейти до створення пари пульта дистанційного керування з телевізором, увімкнути ресивер, увійти в меню «Налаштування», потім у вкладку «Звук і зображення» і вибрати цікавий варіант та дотримуватись інструкцій на екрані.

Зміст окремих команд може відрізнятися залежно від моделі обладнання, але сама процедура кожного разу дуже схожа і зазвичай займає кілька хвилин. Таким чином, управління телевізором і декодером за допомогою одного пульта дистанційного керування можливо і не вимагає особливих дій з боку користувача.

Як підключити декодер до ноутбука?

ТВ-тюнери все частіше встановлюються в ноутбуки. Цей тип компонентів використовується для прийому наземного сигналу. Просто слід встановити відповідне програмне забезпечення на жорсткий диск комп’ютера та під’єднати картку до USB-порту, щоб дивитися улюблені програми на ноутбуці.

Декодер не так просто підключити до ноутбука, особливо старих моделей. Часто доводиться інвестувати в різні додаткові аксесуари, але ця проблема цілком розрішима.В Інтернет-магазині LeoBox можна придбати усі необідні аксесуари для цифрового телебачення.