середа , 08.05.2024

Пив горілку, бо змерз: у Надвірній судили водія за вживання алкоголю після ДТП

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

п'яний водій

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 26 січня 2023 року на автодорозі Надвірна – Ланчин. Ввечері, близько 18:00, водій вантажного автомобіля марки “ТАТА” у селі Красна Надвірнянського району на прямій ділянці дороги проявив неуважність, виїхав за межі проїжджої частини та допустив перекидання транспортного засобу.

У результаті ДТП пасажир автомобіля отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Водій вантажівки перебував у стані алкогольного сп’яніння. Пояснив, що алкогольні напої вживав уже після дорожньо-транспортної пригоди.

За фактом ДТП на водія відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому ушкодження середньої тяжкості).

Також на порушника склали адміністративний протокол за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

Кримінальне провадження згодом закрили, оскільки потерпілий примирився з водієм і не мав до нього претензій.

А у справі щодо алкоголю водій вантажівки отримав покарання.

У судовому засіданні він визнав свою провину, пояснив, що пив горілку після скоєння автопригоди, бо змерз, хоча при цьому знав про таку заборону.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Надвірнянський районний суд постановив водія вантажного автомобіля “ТАТА” визнати винним у вчиненні порушення ч. 4 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Нагадаємо, у Франківську водій автомобіля “Опель Вектра” за їзду у стані наркотичного сп’яніння отримав штраф у розмірі 51000 гривень з конфіскацією транспортного засобу.