неділя , 28.04.2024

Ніколи в світі: у Бурштині водій відмовився від огляду на стан сп’яніння і отримав 17000 грн штрафу

Галицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 10 січня 2023 року у місті Бурштин. На вулиці Незалежності водій автомобіля “Фольксваген Гольф” не впорався з керуванням та допустив зіткнення з огорожею.

У результаті ДТП транспортний засіб і огорожа отримали механічні ушкодження.

Водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на місці зупинки та у медичному закладі категорично відмовився, відповівши: “Ніколи в світі!”.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судові засідання водій “Фольксвагена” тричі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Галицький районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Нагадаємо, 10 листопада, на Прикарпатті внаслідок зіткнення з вантажівкою перекинувся автобус – п’ятеро людей отримали травми.