понеділок , 29.04.2024

На Снятинщині п’яна водійка скоїла ДТП і втекла з місця аварії

Снятинський районний суд призначив покарання для водійки, яка у стані алкогольного сп’яніння скоїла дорожньо-транспортну пригоду і залишила місце події.

жінка за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 12 лютого 2023 року у селі Келихів Заболотівської територіальної громади. Вранці, близько 11:10, на вулиці Шевченка водійка автомобіля “Фольксваген Венто” не вибрала безпечної швидкості руху та допустила наїзд на огорожу. Будучи причетною до скоєння ДТП, жінка залишила місце події.

Згодом водійку розшукали правоохоронці і виявилося, що вона перебуває у стані алкогольного сп’яніння – результат огляду 1,52 проміле, що в 8 разів вище допустимої норми.

На порушницю склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в одну справу.

У судовому засіданні водійка “Фольксвагена” повністю визнала свою провину та розкаялася у вчиненому.

Дослідивши матеріали, Снятинський районний суд постановив водійку автомобіля “Фольксваген Венто” визнати винною у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив їй покарання за найбільш серйозне із числа вчинених.

В даному випадку суд найбільш серйозним визначив порушення ст. 122-4 КУпАП і призначив покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами строком на 2 роки.

Нагадаємо, у минулі вихідні на Прикарпатті трапилися дві аварії – під колеса автомобілів потрапили двоє п’яних пішоходів.