понеділок , 29.04.2024

Іноземний кавалер виявився аферистом: жителька Франківська втратила 450000 гривень

Жителька Івано-Франківська стала жертвою шахрайства – після знайомства у соціальній мережі з іноземним кавалером жінка втратила 450000 гривень.

Про це інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Романтичний незнайомець з інтернету виявився аферистом.

До працівників франківської поліції звернулася жителька обласного центру. Жінка повідомила про знайомство в соціальній мережі з іноземцем.

Зі слів заявниці, віртуальне спілкування тривало близько двох місяців. В ході спілкування аферист запевнив потерпілу, що проживає в Randellstown, Maryland (місцевість у США – ред.). Також, пройдисвіт увів її в оману і повідомив, що надіслав в Україну посилку з речами та дорогоцінними подарунками і надіслав фішиншове посилання, за яким жінка могла відстежити посилку.

В подальшому з іноземного номера телефону до жінки написала невідома особа, яка представилася агентом компанії кур’єрської доставки. Псевдо кур’єр повідомив, що посилка заявниці від іноземця прибула до міжнародного аеропорту «Київ». Ото ж для її отримання необхідно оплати грошові кошти за надані послуги.

Жінка здійснила кілька платежів на банківські рахунки на суму 450 000 грн.

Однак, надіслану посилку заявниця так і не отримала, а листування з іноземцем завершилося. Тоді потерпіла збагнула, що потрапила у шахрайську пастку і звернулася до поліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жителька Прикарпаття шукала додаткового заробітку і втратила 106000 гривень.