середа , 08.05.2024

Чому швидкомонтовані ангари — привабливіша альтернатива капітальному будівництву: 8 причин

Розширити виробничу площу можна багатьма способами. Один із них — це збудувати окрему будівлю. Однак цей процес вимагає значних витрат та отримання дозволу на введення в експлуатацію.

Через це все більший попит у якості альтернативи капітальному будівництву має монтаж тентових ангарів.

Це міцна конструкція, яка легко збирається, розбирається та транспортується. Однак це лише декілька її переваг перед капітальним будівництвом. Тож у цій статті ми розглянемо 8 причин, чому варто обрати тентові ангари.

8 переваг тентових ангарів

Тентовий ангар — це конструкція із металевих балок, які закріплені болтами. Її можна експлуатувати понад 50 років. Водночас швидкомонтовані склади мають і інші переваги, а саме:

  • Швидке встановлення. Під час виробництва тентового ангару приділяється ретельна увага кожному його елементу, завдяки чому його можна встановити навіть за 1 день.
  • Встановлення без фундаменту. Швидкомонтований склад можна встановити на будь-якій рівній поверхні: бетоні, асфальті, плитах тощо. Для нього не потрібно окремо заливати фундамент навіть у випадках, коли споруда має кілька прольотів.
  • Встановлення без дозвільної документації. Тентовий ангар — це тимчасова споруда, для якої не потрібен дозвіл на введення в експлуатацію.
  • Довільний дизайн. Виробники тентових ангарів дають змогу заздалегідь визначати їхній дизайн. Це може зекономити час на нанесенні логотипу компанії на споруду.
  • Довільна конструкція. Зазвичай тентові ангари виготовляються арковими або трикутними. Однак, задля більшої відповідності потребам бізнесу, їх також можна замовити за індивідуальним планом.
  • Світлопроникність. Стіни та дах ангару покривають ПВХ-тканиною. Вона пропускає світло, що зекономить кошти на встановленні додаткового освітлення.
  • Стійкість до корозії. ПВХ має не тільки високу світлопроникність, а і стійкість від впливу хімічних речовин та корозії.
  • Доступна вартість. Кожен елемент ангару має зручні для транспортування вагу та розміри. Завдяки цьому його легко встановити, а вартість доставки чи перевезення буде невеликою.

Де використовуються

Тентові ангари використовуються в безлічі сфер. Однією з них є розважальна. Швидкомонтована будівля може бути місцем де проводяться свята, організовуються літні кінотеатри чи сцени. Водночас воно має попит і в інших сферах, наприклад:

  • промисловій — для зберігання складської техніки, розширення ремонтної зони чи котельної;
  • спортивній — для благоустрою спортивних залів, тенісних кортів, басейнів тощо;
  • торговій — для проведення ярмарок, ринків чи організації виставок. Також з ангаром можна створити закрите приміщення для розміщення продукції, яка буде захищена від дощів, вітру та снігу.

Тентові ангари є вигідною альтернативою капітальному будівництву. Вони мають більш доступну вартість, швидший монтаж, а функціональність споруди можна розширити встановленням додаткових систем, наприклад, вентиляції чи опалення. Джерело