понеділок , 29.04.2024

2,8 проміле: у Коломиї водій “Шкоди” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 25 січня 2023 року у місті Коломиї. Ввечері, близько 23:30, на вулиці Богуна працівники поліції зупинили водія автомобіля “Шкода Октавія”, який рухався у комендантську годину.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу за допомогою драгеру. Результат позитивний – 2,8 проміле, що в 14 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння), а також винесли постанову із накладенням штрафу у розмірі 510 грн за керування транспортним засобом без паска безпеки.

Протокол направили для розгляду у Коломийський районний суд.

У судове засідання водій “Шкоди” не з’явився, але на адресу суду надіслав заяву про заперечення свої провини – чоловік вказував, що не керував транспортним засобом, а лише стояв поблизу автомобіля та слухав музику.

Втім, на відеозаписах з нагрудних камер поліцейських було зафіксовано момент зупинки. Також зафіксовано, як працівник поліції підходить до автомобіля та питає у водія чому той рухається у комендантську годину і чому не пристебнутий паском безпеки.

Відтак, суд прийшов до висновку, що твердження водія про те, що начебто він не керував автомобілем, спростовуються матеріалами справи. Отож у підсумку суд постановив водія автомобіля “Шкода Октавія” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із цим рішенням та подав апеляційну скаргу, однак безуспішно – Апеляційний суд відхилив її, залишивши постанову суду першої інстанції без змін.

Нагадаємо, нещодавно в Івано-Франківську запустили безкоштовний клуб для вивчення китайської мови.