неділя , 05.05.2024

ЗСУ оцінили загрозу повторного вторгнення ЗС РФ через Чорнобильську зону

За словами командувача Сергія Наєва, у ЗСУ усвідомлюють, що загроза може зрости. Щоб посилити обороноздатність знадобиться залучити додатковий контингент.

Повторне вторгнення окупаційного угруповання через територію Чорнобильської зони Білорусі в короткостроковій перспективі не передбачається. Водночас небезпека зберігається. Про це розповів командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв, який побував у Чорнобильській зоні.

Місцеві жителі були відрізані від іншої частини України російським вторгненням. Для зупинки просування ЗС РФ підірвали міст — звідси складнощі з постачання на територію.

Військовослужбовці надають допомогу жителям зони відчуження, привозять: ліки, харчові продукти та інші предмети першої необхідності.

За словами Наєва, поки що загрози нового вторгнення з Чорнобильської зони немає.

“Зараз на цьому напрямку перебуває недостатня кількість військ Республіки Білорусь, щоб створювати військову загрозу, але є певна небезпека”, — пояснив Наєв.

Він також додав, що в Силах оборони усвідомлюють, що загроза може зрости. У такому разі доведеться залучати додатковий військовий контингент, щоб посилити обороноздатність.

Читайте також:
СБУ викрила зрадників, які навели ракету на кафе в селі Гроза