субота , 27.04.2024

Житель Прикарпаття вночі проник до будинку знайомої і пограбував її

Зловмисник вночі проник до житла потерпілої, погрожуючи фізичним насиллям, заволодів її грошима. Фігуранту слідчі повідомили про підозру у скоєнні розбійного нападу.

Про це сьогодні, 20 жовтня, повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Подія сталася в одному із сіл Долинської територіальної громади. До будинку 38-річної жінки вночі проник невідомий чоловік у масці і почав вимагати у неї гроші. Зловмисник дістав дерев’яну палицю і почав нею погрожувати. Налякана жінка віддала нападнику свої заощадження. Забравши їх, фігурант втік.

Першочерговими оперативними заходами правоохоронці встановили особу та місце знаходження зловмисника. Йдеться про 43-річного жителя Долинської ТГ знайомого жінки. Встановлено, що кошти нападник встиг витратити.

Дії фігуранта слідчі кваліфікували за ч. 4 ст. 187 (Розбій, вчинений в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Йому повідомлено про підозру. До суду скеровано клопотання про обрання нападнику запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Читайте також:
На Прикарпатті СБУ викрила адміністратора групи, в якій допомагали ухилянтам уникати мобілізації