понеділок , 29.04.2024

Як визначити розмір одноразових рукавичок?

Одноразові рукавички щодня використовують представники самих різних професій.

Такі вироби забезпечують індивідуальний захист й безпеку, а також захищають людину від впливу різних хімічних засобів, агресивних середовищ та небезпечних інфекцій. Існують рукавички, виготовлені з нітрилу, латексу вінілу і неооприлу. Вибираючи необхідний варіант одним із факторів правильної моделі є грамотно підібраний розмір виробу. Саме від цього залежить комфорт спеціаліста під час роботи, а також очікуваний результат процесу. У медицині особливо важливо підібрати правильний розмір для максимального захисту від шкідливих вірусів і бактерій.

Важливість правильного підбору розміру ЗІЗ

Вибираючи пару рукавичок необхідно точно знати розмір. Це потрібно для того, щоб вони зручно одягалися на руки, а й під час роботи в них у людини не виникало відчуття дискомфорту. Маленькі вироби будуть:

  • сковувати рухи кистей;
  • погіршувати якість виконуваної роботи;
  • перетискати вени та натирати шкіру рук;
  • підвищувати пітливість долонь.

ЗІЗ великого розміру будуть незручними під час виконання маніпуляцій. Вони постійно сповзатимуть, залишаючи ділянки шкіри відкритими. Також завадять точності виконуваних процесів і практично повністю втратять свої захисні характеристики.

Тому необхідно, щоб одноразові рукавички відповідали розміру руки користувача. Тоді вони будуть зручними та повністю виконуватимуть покладені на них функції.

Розраховуємо розмір

Для визначення відповідного розміру одноразових ЗІЗ на руки необхідно зробити низку дій:

  1. За допомогою сантиметрової стрічки виміряйте обхват найширшої частини долоні (біля основи чотирьох пальців).
  2. Отриману цифру необхідно перевести у дюйми. Для цього результат вимірювань потрібно розділити на 2.71 і округлить до 0,5 або 1.

Підсумкове число і відповідатиме вашому розміру рукавичок, що вказується на пакуванні відповідним маркуванням у вигляді певної букви. Виміри варто проводити на переважаючій руці. Для правші – це буде права долоня, для шульг – відповідно, ліва. Такий факт пояснюється тим, що активна кисть завжди більша по розміру за пасивну.

Таблиця розмірів

За результатами ваших вимірів можна вибрати відповідну пару рукавичок, орієнтуючись на таблицю розмірів:

РозмірОбхват долоні  (см)Обхват долоні (дюйми)
XS14 -15,26 – 6,5
S16,5 – 17, 87 – 7,5
M19,1 – 20, 38 – 8,5
L21,6 – 22,99 – 9,5
XL24,1 – 25, 410 – 10,5

За посиланням можна прочитати більше про властивості нітрилових рукавичок

Правильно підібраний розмір одноразових рукавичок зможе забезпечити належний захист рук під час виконання різних робіт. При покупці дивіться на якість матеріалу, внутрішнє опудрення, стерильність та інші важливі параметри.