понеділок , 29.04.2024

Як Синупрет допомагає в лікуванні хвороб органів дихання

У лікуванні синуситу високу результативність має такий препарат, як Синупрет.

Завдяки натуральним компонентам у його складі лікарський засіб добре переноситься організмом та ефективно справляється з усуненням не лише симптомів, а й факторів, котрі спричиняють захворювання органів дихання. Препарат має кілька варіантів дозування залежно від потреб у тривалості лікувальної терапії.

Особливості дії Синупрету

Синупрет є комбінованим рослинним засобом із широким спектром дії. Це дає змогу використовувати препарат для усунення закладеності носа, нежитю, а також у процесі терапії хронічних і гострих захворювань верхніх дихальних шляхів, таких як синусит чи риніт. Дієвість лікарського засобу забезпечує унікальна комбінація природних складників:

  1. квіти первоцвіту — характеризуються секретолітичними, противірусними та антибактеріальними властивостями;
  2. трава щавлю — сприяє відновленню комфортного дихання, усуває закладеність носа та запалення слизової оболонки;
  3. корінь генціани — сприяє секретолітичному впливу на слизову дихальних шляхів;
  4. квіти бузини — дієво борються проти запалень, стимулюють організм на власну боротьбу зі збудниками захворювання;
  5. трава вербени — розріджує секрет, зупиняє розвиток алергічної реакції, нормалізує обмінні процеси, усуває запалення та больові відчуття.

Препарат пришвидшує одужання пацієнта та його повернення до нормальної життєдіяльності. Синупрет ліквідує прояви гострих та хронічних захворювань — нежить, головний біль, слизово-гнійні виділення. Додатковою перевагою лікарського засобу вважається здатність впливати на етіологічні чинники — бактерії та віруси. При цьому посилюється дія відповідних медикаментів під час комплексної терапії.

Як приймати Синупрет

Препарат представлений у кількох різновидах — таблетках, таблетках форте з підвищеною концентрацією компонентів, сиропі та краплях. Форма прийому залежить від віку пацієнта та складності захворювання. Синупрет дозволяється приймати дітям, старшим 2 років. Для таких пацієнтів є форма сиропу зі смаковими добавками, що заохочує малюків дотримуватись лікування. Натуральні компоненти забезпечують безпечний вплив препарату і у разі вагітності. Найкращим рішенням для визначення оптимальної форми лікування та дозування буде звернутись до лікаря. На консультації він обере необхідну кратність прийому лікарського засобу і тривалість терапії.